BLOG

BUDITE UVEK U TOKU SA NAJNOVIJIM DEŠAVANJIMA NA TEHNOLOŠKOJ I INTERNET SCENI

KAKO POČETI SA PROGRAMIRANJEM

Kako početi sa programiranjem
autor teksta Radovan Baštić , 29. oktobar 2019 | Opšti IT

Programiranje je postalo toliko popularno da svi smatraju da znaju nešto o tome. Još više njih zna da tu dobre plate. Ali čekajte, polako. Programiranje nije baš za svakoga. Ovaj posao je težak na svoj način i od osobe zahteva određeni mentalni sklop i zainteresovanost.

Razvojem tehnologije, a naročito interneta, stvorila se potreba za sve više ljudi koji se bave programiranjem. Prva i najveća greška je krenuti sa učenjem zbog novca, jer takav pristup dovodi do odustajanja pre ili kasnije. Programiranje jednostavno mora da se voli.

Najbolji pristup učenja programiranja je online učenje od kuće, putem interneta. Naravno ako ste dovoljno zainteresovani. Jedan od popularnih linkova je https://www.codecademy.com/. Bitno je sa učenjem početi odmah, bez nepotrebnog odugovlačenja i odlaganja. Potrebno je odretiti neki umereni tempo, recimo svaki dan odvojiti po 2-3 sata za vežbu..

Ja savetujem da počnete odmah. Nemate šta da izgubite, a možete puno da dobijete. Osim karijere i novca, bavljenje programiranjem jača naše mentalne sposobnosti koje nam olakšavaju rešavanje svakodnevnih problema.